Aloita varautuminen nyt

Miten läheiseni selviävät jos minulle kävisi jotain? Miten olemme varautuneet tulipaloon tai eläintautiin? Tietävätkö kaikki, kuinka toimia kriisitilanteessa? Ota varautuminen haltuun tänään ja olet askeleen edellä kriisitilanteessa.

Maavara

Online-opas

Opas käytössäsi verkossa.

Varautumissuunnitelma

Omalle koneelle ladattava varautumissuunnitelmapohja.

Varautumisvinkit

Asiantuntijoiden varautumisvinkit YouTubessa

Podcast

Mitä kriisin jälkeen? Kuuntele maatilojen tarinat.

Ilmainen suunnitelmapohja

Katso esittely!

Online-oppaan käyttö on tehty todella helpoksi ja valmiin varautumissuunnitelmapohjan saat ladattua napin painalluksella omalle kotikoneellesi.

Parasta on, että pystyt kehittämään maatilasi riskinhallintaa ja varautumista  juuri silloin kuin sinulle sopii. Työskentelyaikataulu ei ole sidottu koulutuspäiviin ja maksullisiin ohjelmiin. Online-opas on työkalu, joka sopii jokaisen maatalousyrittäjän käteen!

Pääset aloittamaan tekemisen heti!

Helppo käyttää, ei  rekisteröitymistä

”Varautumisessa tärkeintä minulle on turvata läheisteni elämää.”

Oletko miettinyt, miten perheen talous ja toimeentulo on turvattu, jos sinulle kävisi jotain? On sanottu, että yrittäjä itse on yrityksen suurin riski. Henkilöriskit voivat koetella erityisen kovasti maatiloja, jotka usein ovat perheen tai suvun omistamia. Puolison, lasten tai yhtiökumppanin selviäminen voi olla yrittäjän suurimpia huolenaiheita.

Vaikka emme osaa ennustaa tulevaa, voimme onneksi varautua. Henkilöriskit tunnistamalla ja niihin varautumalla turvaat läheistesi elämää ja tilan toiminnan jatkumista myös mahdollisessa kriisitilanteessa. 

valmista mallitilesimerkkiä

Käyttäjäarviot

 ”Varautumissuunnitelmapohja oli kevyt lähteä täyttämään ja mallitilaesimerkit tosi hyviä.
Eihän esimerkiksi näitä varahenkilöasioita ole tullut aiemmin mietittyä, mutta nyt käydään suunnitelma ja vastuuasiat yhdessä läpi.”

Maria

Maidontuottaja

“Kyllä asioiden ylöskirjaaminen auttaa tosi paljon ja monelta tällainen puuttuu. Suosittelisin kyllä kaikille tiloille varautumisasioiden läpikäyntiä ja aion ehdottaa tämän oppaan ja suunnitelman käyttöä kyllä kaikille meidän tuottajaporukan muille osakastiloille.”

Ville

Sianlihantuottaja

Nyt tuli vastaan ensimmäinen opas, joka oli  johdonmukainen ja selkokielinen. Onhan meillä omavalvonta ja pelastussuunnitelmat ynnä muut, mutta nyt tämän avulla ne saadaan samoihin kansiin listattua kaikki mitä löytyy. Kyllä suosittelisin muillekin viljelijöille.”

Jarkko

Maidontuottaja

Usein kysytyt kysymykset

Olemme koonneet tähän muutaman yleisen kysymyksen ja vastauksen online-oppaan ja varautumissuunnitelmapohjan käyttöön liittyen. Voit olla myös meihin yhteydessä, mikäli sinulla on vielä kysyttävää materiaalin käyttöön tai varautumiseen liittyen. Autamme mielellämme.

Onko online-oppaan käyttö maksullista?

Online-oppaan käyttö on täysin maksutonta. Verkkosivujemme kautta pääset käyttämään online-opasta ilmaiseksi tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella.

Pitääkö minun rekisteröityä käyttäjäksi?

Online-oppaan ja varautumissuunnitelmapohjan käyttäminen ei vaadi rekisteröitymistä eikä kirjautumista. Emme kerää tietojasi missään vaiheessa käyttöä.

Mistä saan varautumissuunnitelmapohjan?

Varautumissuunnitelmapohjan latauslinkki löytyy online-oppaan ensimmäisestä esittelyosasta ja verkkosivuiltamme. Linkistä voit ladata varautumissuunnitelmapohjan omalle laitteellesi ja aloittaa suunnitelman tekemisen. 

Varautumissuunnitelmapohja ei aivan vastaa tilani tarvetta. Pystynkö muokkaamaan pohjaa itse?

Ehdottomasti! Varautumissuunnitelmapohja on täysin muokattavissa.  Varatutumissuunnitelmapohja toimii normaalin Word-tiedoston tavoin. Voit lisätä tilaasi koskevia tietoja valmiisiin sarakkeisiin, joiden koko suurenee tekstin määrän mukaan. Voit myös muuttaa otsikoita ja sisällysluetteloa, sekä lisätä tai poistaa taulukoita, rivejä ja sarakkeita oman tarpeesi mukaan.

Varautumissuunnitelmapohjan latauslinkin yhteydessä olevasta käyttöohjevideosta saat hyödyllisiä vinkkejä pohjan käyttöön ja muokkaamiseen.

Tarvitseeko minun ladata erikoisohjelmia käyttääkseni varautumissuunnitelmaa?

Varautumissuunnitelma on Word-pohjainen dokumentti ja sen toimivuus on testattu Microsoft Office 7, ja sitä uudemmilla versioilla. Mikäli sinulla on koneellasi asennettuna yleisimmin tekstinkäsittelyyn käytetty Microsoft Office paketti, et tarvitse mitään muita ohjelmia varautumissuunnitelmapohjan käyttöön.

Onko käyttöoikeudelle määritelty jokin aikaraja?

Maavara-työkalujen käyttö ei edellytä lisenssejä eikä mitään muitakaan maksuja. Käyttöaikaa ei ole rajattu mitenkään.

Ota yhteyttä

044 785 7437

elina.vehvilainen-liikka@savonia.fi