Maatilojen varautumisen työkalut-hanke

Käytännön työkaluja maatalousyrittäjille avuksi riskinhallinnan ja varautumisen kehittämiseen.

Hankkeen tausta ja tavoitteet

Maatilojen varautumisen työkalut –hanke on Savonia ammattikorkeakoulun ja sen yhteistyökumppaneiden hanke, jonka tavoitteena on ollut lisätä maatiloilla toimivien yrittäjien ja työntekijöiden osaamista varautumiseen liittyvissä asioissa, sekä ottaa varautuminen osaksi päivittäistä työskentelyä maatiloilla.

Hankkeen tavoitteena on ollut luoda viljelijöille maksuton toimintamalli, jonka avulla yrittäjä voi tehdä varautumissuunnitelman omalle tilalleen. 

Hankkeessa haluttiin luoda konkreettisia apuvälineitä maatiloille varautumisen kehittämisen tueksi, joita maatiloilla on helppo käyttää ja päivittää myöhemmin.

Maavara-hankkeessa tehtyä työtä tullaan hyödyntämään tulevaisuudessa erilaisissa koulutuksissa ja maatiloille suunnatussa neuvonnassa.

Tiedot

9

Toimija

Hankkeen toimija on Savonia ammattikorkeakoulu. 

9

Yhteistyökumppanit

Hankkeen yhteistyökumppaneina toimivat Maatalousyrittäjien eläkelaitos Mela, LähiTapiola, MTK-Pohjois-Savo ry, Luoteis-Savon maaseutupalvelut,  Sydän-Savon Maaseutupalvelut ja  Ylä-Savon Maaseutupalvelut.

9

Rahoittaja

Ely-Keskus Pohjois-Savo.

9

Hankkeen kesto

1.1.12.2021 – 30.6.2022. Varautumiskoulutusta ja muita tilaisuuksia on mahdollista järjestää myös hankkeen päättymisen jälkeen.

9

Projektipäällikkö

Elina Vehviläinen-Liikka, Savonia-ammattikorkeakoulu

Elina Vehviläinen-Liikka

Elina Vehviläinen-Liikka

Projektipäällikkö

Toimin Maatilojen varautumisen työkalut -hankkeen projektipäällikkönä Savonia-ammattikorkeakoulussa ja vastaan hankkeen markkinoinnista ja koulutuksista. Varautuminen on aihe, joka on viimeistään nyt aika nostaa maatilojen ja sidosryhmin koulutuksen ja osaamisen kehittämisen keskiöön.

Ota yhteyttä, mikäli sinulla on suunnitteilla tilaisuus tai tapahtuma, jossa haluaisit käsitellä maatilojen varautumista. Olen käytettävissä erilaisiin koulutustilaisuuksiin ja työyhteisöpäiviin etänä ja tarvittaessa myös paikan päällä. Tilaisuuksia voidaan järjestää myös vuodelle 2022.

 

044 785 7437

elina.vehvilainen-liikka@savonia.fi

Hankkeen toteuttaja

Savonia-ammattikorkeakoulu on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista.  Koulutamme vahvoja osaajia kuudella eri koulutusalalla. Joustava koulutustapamme mahdollistaa opiskelun myös työn ohella. Lisäksi tarjoamme työssä olevalle henkilöstölle mahdollisuuden osaamisen uudistamiseen. Kampuksemme ovat Kuopiossa, Iisalmessa ja Varkaudessa. Yhteensä Savoniassa työskentelee n. 530 työntekijää, opiskelijoita on yli 7000.

Savonia on kestävän kasvun kumppani työelämälle.  Tutkimus- ja kehitystoimintamme tarjoaa osaavaa palvelua ja yksilöllisiä ratkaisuja yritysten ja työyhteisöjen kehittämis- ja testaustarpeisiin. Toimintamme profiili tiivistyy vahvuusaloihin, jotka ovat hyvinvointiteknologia, ruokaliiketoiminta, vesiturvallisuus,  kone- ja energiateollisuus sekä bio- ja kiertotalous

 

Kehitämme varautumista yhdessä